Az olimpiai selejtező gondolata minden nap, minden edzésen bennünk van.

Gyere és szurkolj a magyaroknak az olimpiai kijutásért!

A tavalyi – Dánia, Norvégia és Svédország közös rendezésében zajlott – világbajnokságon elért 10. helyezésével női kézilabda-válogatottunk kivívta a részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára. Ennek megrendezésére a Magyar Kézilabda Szövetség is pályázott, mégpedig sikeresen, így az 1. csoport mérkőzéseire itthon, Debrecenben kerül sor, 2024. április 11.és 14.között. Lányaink tehát hazai pályán, a magyar közönség buzdításával vehetik fel a küzdelmet Svédországgal, Kamerunnal és Japánnal.  

A csapat nagyon készül, ahogy Golovin Vlagyimir, a női válogatott szakvezetője elmondta:

„Az olimpiai selejtező gondolata minden nap, minden edzésen bennünk van.”

A helyszínen, a debreceni Főnix Arénában minden adott a jó szerepléshez. Az alig valamivel több, mint két évtizede épült modern multifunkciós csarnokban 6000 szurkoló torkából zúghat fel a „Hajrá, magyarok!” és ennek energiája szinte elképzelhetetlenül nagy erőt adhat. Az biztos, hogy jól jön majd a mieinknek, mert ők győzni jönnek: „Mindent egy célnak, a párizsi kvalifikációnak rendelünk alá. Szeretnék újra olimpikon lenni!” – szögezte le Böde-Bíró Blanka, a válogatott kapusa és csapatkapitánya.

Neki és csapattársainak persze nem lesz könnyű dolga, mert a női mérkőzéseken használt, közel 400 grammos labda akár 100 km/óra sebességgel is száguldhat a kapu felé, így a másodperc töredéke alatt kell reagálni egy-egy veszélyes lövésre. A 2023-as világbajnokságon, a horvátok elleni mérkőzésen válogatottunk megmutatta, milyen energiákat képes mozgósítani és ezzel győzni.

Gyere el és szurkolj a magyaroknak, sokszorozzuk meg erejüket együtt!

A női olimpiai selejtezőtorna programja:

Április 11., csütörtök:
15:30 Magyarország-Kamerun
18:00 Svédország-Japán

Április 12., péntek:
18:00 Svédország-Magyarország
20:30 Japán-Kamerun

 Április 14., vasárnap:
16:45 Kamerun-Svédország
19:15 Magyarország-Japán

Legek és születésnap

Válogatottunk legfiatalabb tagja, az irányítói poszton játszó Simon Petra eddig 10 alkalommal viselte a nemzeti mezt és ez idő alatt 22 gólt lőtt. A legtöbb, 112-szeres válogatottsággal Böde-Bíró Blanka és Győri-Lukács Viktória rendelkezik, előbbi kapusként még három gólt is elkönyvelhet, míg a jobbszélső játékosunk 308-szor talált az ellenfél kapujába. A tornán lesz születésnaposunk is: beállónk, Füzi-Tóvizi Petra március 15-én tölti be 25. életévét. A keret négy jobbátlövője a válogatott mérkőzéseken eddig összesen 446 gólt lőtt, ezek többségét a 42-es mezszámú, 71-szeres válogatott Klujber Katrinnak köszönhetjük, szám szerint 371-et. A balátlövőknek összesen 365 gólt jegyeznek, ezen a poszton a 45-ös mezszámú, 78-szoros válogatott Háfra Noémi a legeredményesebb 204 találattal.

Megszakítás