Bringafesztivál Csömörön

Szurkolj a magyaroknak az olimpiai kijutásért!

Háromnapos bringaünnep lesz május 17-e és 19-e között, a „csömöri havasokban”: pénteken, 17-én Diákolimpia országos döntő, szombaton, 18-án olimpiai kvalifikációs XCO-verseny, vasárnap pedig kistérségi kerékpáros körtúra.

Olimpiai kvalifikáció

A hazai hegyikerékpár egyik meghatározó helyszínén idén tizenkettedik alkalommal rendezik a 2024. évi MTB XCO Csömör Nagydíj Nemzetközi MTB XCO olimpiai kvalifikációs versenyt, ahol 200 magyar és közel 50 külföldi versenyző indulása várható.

A magyar versenyzők hazai pályán, ismerős terepen gyűjthetnek nemzetközi pontokat és esély nyílik számukra az olimpiai részvételre is. A hazai pálya előnye azonban nem csak az ismert terepet jelenti, sokkal inkább a semmivel sem pótolható hazai közönséget, a szívből jövő buzdítást, ahol a siker szinte duplát ér.

Reméljük ez a verseny is hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar versenyzők a következő olimpián és világversenyekre minél nagyobb számban kvalifikálják magukat és eredményesen is szerepeljenek.

Gyere el te is, mert Párizs várja a magyar bringásokat!

Diákolimpia

Május 17-én, reggel 9-kor indul az oktatásért felelős miniszter és a Magyar Diáksport Szövetség által közösen hirdetett Mountain Bike Diákolimpia országos döntője a Magyar Kerékpáros Szövetség rendezésében. A versenysorozat célja a kerékpársport és a mountain bike szakág népszerűsítése, a tehetséggondozás, az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése.

Pumpaverseny, kerékpártúra

Ezen a hétvégén a pumpapályák megszállottjai számára is nagyszerű versenyt kínál a nézők számára a 12. Csömöri Bringafesztivál. De nemcsak a profi versenyzők, hanem az amatőrök is próbára tehetik tudásukat a kerékpáros pumpapályán a 12. Csömöri Bringafesztiválon.

Május 19-én, vasárnap kistérségi kerékpáros körtúra indul, ahol a környező települések kulturális és természeti értékeinek felfedezése a cél! A táv nem rövid – mintegy 75 km – de a menetidőt kifejezetten az amatőr, ám viszonylag jó állóképességű, kerékpározókra méretezték – azonban 12 éven aluliaknak nem ajánlott! Minden településen lesz pihenő, a túracsapatot egy kisbusz is kíséri.

Megszakítás