Evezni jó!

Ne hagyd ki az evezős nyílt napot, ahol mindent megtudhatsz a sportágról, a természetről, a közösségről – és önmagadról!

Víz, harmónia, adrenalin – ez mind az evezőssport, amit egyaránt űzhetsz a legmagasabb, nemzetközi szinten, vagy csupán a mozgás öröméért, barátaiddal, vagy egyedül, akár kicsi, akár felnőtt, akár szépkorú vagy.  Az evezés nemcsak sport – mégpedig a legkeményebbek közül való –, sokkal inkább életforma.  Lenyűgöző világ, ahol a természet, a csapat és a tested minden izmát megszólító mozgás áll össze egy semmivel sem összemérhető kalanddá.

2024. május 11-én, szombaton az ország számos evezősklubja nyitja meg kapuját, ahol a klubok edzői személyesen mesélnek a sportágról, a kihívásokat kedvelők próbára tehetik erejüket az ergométerezésben, sőt a bátrabbak vízre is szállhatnak. Eközben megérezhetitek a klubok hangulatát, egyszóval: kiderül, milyen is az evezősvilág, ahol a víz illata, a nevetés, a verseny, a csapat, és az együttműködés egyszerre van jelen.

Evezni testet és lelket egyszerre megmozgató élmény, a világ egyik legegészségesebb sportja.  Amellett, hogy semmivel sem összehasonlítható, teljes mozgásélményt nyújt, arányosan erősíti a test szinte minden izmát, kimagaslóan fejleszti a keringési rendszert, rengeteg kalóriát éget és nem sérülésveszélyes. Szóval ha belevaló, egészséges és izmos szeretnél lenni, megtapasztalni az élet örömét, az evezés a te sportágad. Az evezést űzheted egyedül, vagy csapatban, olyan közösségben, ahol egyszerre mozdultok és lélegeztek, miközben repül a hajó.

Ha megtetszik sportág és versenyezni támad kedved, ezt minden tudásszinten és korosztályban megteheted, profi-, szabadidős- és masters kategóriában egyaránt, az egyetemi versenyektől a diákolimpián át, egészen az olimpiáig. Kipróbálhatod magad rövidtávú síkvizi, vagy beach-sprint versenyeken, a túrafordulókon, sőt már tájékozódási versenyeken is.

Az evezést sosem késő elkezdeni: számos sikeres nemzetközi karrier indult az egyetemi évek alatt, de úgy is, hogy a fiatal más, számára kevesebb élményt nyújtó sportágakból érkezett, majd találta meg saját útját, vált világverő evezőssé.

Ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget, hiszen az élet legszebb pillanatai azok, amikor merészek vagyunk és új dolgokat próbálunk ki. Várunk a vízparton!

Megszakítás