Szurkoljunk a magyaroknak az olimpiai szereplésért a győri sportlövő Európa-bajnokságon!

2024.február 26-án kezdődik Győrben a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság, ahol a teljes létszámban rajthoz álló magyar válogatottnak több mint 40 országból érkező, közel 900 résztvevő között kell helytállnia. A jó szereplés ezúttal nemcsak újabb érmeket, de versenyzőink olimpiai kijutását is jelenti!

Február 26-28. között a junior korosztály, míg február 29. és március 2. között a felnőttek mutathatják meg tudásukat az Audi Arénában és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. 

Az Európa-bajnokságon összesen 8 olimpiai kvóta vár gazdára. A férfi légpuska számban Péni István, a női légpisztolyban Major Veronika, a női légpuskában Mészáros Eszter és Dénes Eszter révén vannak kvótaszerzési esélyeink.

A mieink hazai pályán a legjobbat szeretnék kihozni magukból, ahogy Mészáros Eszter is kiemelte a verseny kapcsán: „Szeretnék magamhoz képest a lehető legjobban lőni. Szeretnék a döntőbe jutni, de az még fontosabb, hogy ne érezzem azt a verseny végén, hogy ennél több volt bennem és csinálhattam volna még jobban. Ma már nem elég 630-at lőni ahhoz, hogy a döntőbe bekerüljön az ember. 631 alatt teljesíteni rizikós.”

Szoros és izgalmas verseny várható Győrben, ahol szinte lélegzetvisszafojtva, együtt dobbanó szívvel figyelheted versenyzőinket, ahogy leadják lövéseiket. Gyere el és szurkoljunk együtt a magyar csapatnak, segítsünk nekik megváltani a párizsi repülőjegyet! 

A verseny látogatása ingyenes.

Megszakítás